- 500 гр. кайма;
- 1 бр. яйце;
- 1 глава лук;
- 1 филия хляб;
- 100 мл. прясно мляко;
- сол;
- брашно;
- олио за пържене.
500 гр. картофи;
50 гр. масло;
200 мл. прясно мляко;
сол.
Начин на приготвяне
Към каймата се добавят яйцето, нарязания на ситно лук, солта, надробената филийка, предварително накисната в прясното мляко, и солта. Разбърква се добре. Правят се малки кюфтенца, овалват се в брашно и се запържват от двете страни в тиган с предварително загрята мазнина. Картофите се сваряват, обелват се и се пасират. Добавя се маслото и солта, топло прясно мляко и се разбърква добре до получаване на еднородна смес. Кюфтенцата се сервират върху картофеното пюре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар