четвъртък, 31 октомври 2013 г.

Кюфтета по Цариградски

  • 500 гр. кайма; 
  • 1 бр. яйце; 
  • 1 глава лук; 
  • 1 филия хляб; 
  • 100 мл. прясно мляко; 
  • сол; 
  • брашно; 
  • олио за пържене. 
За пюрето: 
500 гр. картофи; 
50 гр. масло; 
200 мл. прясно мляко; 
сол. 

Начин на приготвяне 

Към каймата се добавят яйцето, нарязания на ситно лук, солта, надробената филийка, предварително накисната в прясното мляко, и солта. Разбърква се добре. Правят се малки кюфтенца, овалват се в брашно и се запържват от двете страни в тиган с предварително загрята мазнина. Картофите се сваряват, обелват се и се пасират. Добавя се маслото и солта, топло прясно мляко и се разбърква добре до получаване на еднородна смес. Кюфтенцата се сервират върху картофеното пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар