понеделник, 28 октомври 2013 г.

Шам - торта с орехови ядки


  • 10 яйца;
  • 10 с.л. захар + още 350 гр. за крема;
  • 1 лимон;
  • 15 с.л. смлени орехови ядки;
  • 2 с.л. брашно;
  • 1/2 пакетче бакпулвер;
  • масло за намасляване.
Разбийте 7 жълтъка и 3 цели яйца с 10 с.л. захар. Прибавете настърганата кора на цял лимон и сока от половин лимон, смлените орехови ядки и брашното смесено с бакпулвера.
Изпечете в намаслена и поръсена с брашно форма за торта в умерено гореща фурна.

Белтъците разбийте с 350 гр. захар на водна баня докато получите гъст шам. Прибавете сока от останалата половинка лимон. Изстиналата торта разрежете на две. Покриваме първия блат с шам, слагаме втория и с останалия крем намазваме отгоре и от страни.
Украсете я по желание и поръсете със смлени орехови ядки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар