петък, 25 октомври 2013 г.

Японска салата


  • 1 ч.л. горчица;
  • 1 к.ч. олио;
  • 1 к.ч. оцет (лимонов сок);
  • сол;
  • черен пипер;
  • щипка захар;
  • 1 глава червен лук;
  • 200 гр. сирене или кашкавал;
  • 250 гр. сварени зеленчуци по избор;
  • 1 консерва риба по избор;
  • маслини.
Горчицата, олиото, оцета се разбиват с вилица заедно със солта, черния пипер и щипка захар.
Прибавя се лукът нарязан на ситно, сиренето и сварените зеленчуци нарязани на кубчета. Накрая добавяме рибата и маслините и разбъркваме добре.
Салатата се поднася студена. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар