- 1 цяло пиле;
- сол;
- черен пипер;
- масло (за пържене);
- 50 гр. масло за соса;
- брашно (за овалване);
- чесън;
- магданоз;
- 1 дафинов лист;
- 1/2 ч.ч. бяло вино;
- 1 к.ч. бульон;
- 150 гр. кашкавал;
Приготвяне:
Нарежете пилето на парчета. Посолете със сол, черен пипер и оваляйте в брашното. Изпържете в масло до зачервяване. Прибавете счукан чесън, ситно нарязан магданоз, дафинов лист и налейте виното и бульона. Захлупете и задушавайте на тих огън около 40 минути. Извадете месото от съда и в соса добавете 50 гр. масло. Изсипете половината сос в огнеупорен съд. Наредете месото, посипете със настъргания кашкавал и залейте с останалия сос.
Запечете във фурната около 10 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар