вторник, 22 октомври 2013 г.

Пиле с кашкавал

Продукти:

  • 1 цяло пиле;
  • сол;
  • черен пипер;
  • масло (за пържене);
  • 50 гр. масло за соса;
  • брашно (за овалване);
  • чесън;
  • магданоз;
  • 1 дафинов лист;
  • 1/2 ч.ч. бяло вино;
  • 1 к.ч. бульон;
  • 150 гр. кашкавал;
Приготвяне:
Нарежете пилето на парчета. Посолете със сол, черен пипер и оваляйте в брашното. Изпържете в масло до зачервяване. Прибавете счукан чесън, ситно нарязан магданоз, дафинов лист и налейте виното и бульона. Захлупете и задушавайте на тих огън около 40 минути. Извадете месото от съда и в соса добавете 50 гр. масло. Изсипете половината сос в огнеупорен съд. Наредете месото, посипете със настъргания кашкавал и залейте с останалия сос.
Запечете във фурната около 10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар