- 1 кг. телешко месо;
- 1 връзка корени за супа;
- 5-6 картофа;
- 5-6 зърна черен пипер;
- 1-2 листа дафинов лист;
- 1 ч.л. червен пипер;
- сол;
- 2-3 глави кромид лук;
- 1 глава чесън;
- 1 ч.ч. бяло вино;
- 2 ч.ч. вода;
- 1/2 ч.ч. мазнина;
- 1 с.л. брашно.
Нарежете месото на малки късчета, а картофите и корените за супа на ситни кубчета. Сложете месото и зеленчуците в тенджера под налягане. Прибавете черния пипер, дафиновия лист, червения пипер, сол, нарязаният лук и скилидките чесън. Залейте с виното, водата и мазнината. Захлупете и варете около час на тих огън. Свалете от огъня и като поизстине отворете капака. Разбийте брашното с малко вода, изсипете в яденето и се оставя да поври до сваряване на брашното.
Поднесете с картофено пюре, ориз и салата или туршия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар