вторник, 22 октомври 2013 г.

Кебап

Необходими продукти:

  • 1 кг. телешко месо;
  • 1 връзка корени за супа;
  • 5-6 картофа;
  • 5-6 зърна черен пипер;
  • 1-2 листа дафинов лист;
  • 1 ч.л. червен пипер;
  • сол;
  • 2-3 глави кромид лук;
  • 1 глава чесън;
  • 1 ч.ч. бяло вино;
  • 2 ч.ч. вода;
  • 1/2 ч.ч. мазнина;
  • 1 с.л. брашно. 
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на малки късчета, а картофите и корените за супа на ситни кубчета. Сложете месото и зеленчуците в тенджера под налягане. Прибавете черния пипер, дафиновия лист, червения пипер, сол, нарязаният лук и скилидките чесън. Залейте с виното, водата и мазнината. Захлупете и варете около час на тих огън. Свалете от огъня и като поизстине отворете капака. Разбийте брашното с малко вода, изсипете в яденето и се оставя да поври до сваряване на брашното.
Поднесете с картофено пюре, ориз и салата или туршия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар