четвъртък, 24 октомври 2013 г.

Скрити кюфтета с колбаси

Необходими продукти:
  • 1 кг. картофи;
  • 3 яйца;
  • 3 с.л. брашно;
  • сол;
  • магданоз;
  • черен пипер;
  • 100 гр. колбаси;
  • брашно за паниране;
  • олио за пържене.
Начин на приготвяне:

Картофите се измиват, обелват се и пак се измиват. Сваряват се в много малко вода, почти на пара и се пресоват. Като изстинат към тях се прибавят сол, черен пипер, магданоз, 1 яйце и брашно. Омесват се и се правят на питки колкото длан.  Колбасите се обелват и се нарязват на кубчета. Размесват се с едно разбито яйце, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Между две питки се слага от сместа, правят се на големи кюфтета. Овалват се в брашно и яйца, за да се панират и се пържат.
Сервират се горещи, отделно се сервира кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар