- 1 кг. картофи;
- 3 яйца;
- 3 с.л. брашно;
- сол;
- магданоз;
- черен пипер;
- 100 гр. колбаси;
- брашно за паниране;
- олио за пържене.

Начин на приготвяне:
Картофите се измиват, обелват се и пак се измиват. Сваряват се в много малко вода, почти на пара и се пресоват. Като изстинат към тях се прибавят сол, черен пипер, магданоз, 1 яйце и брашно. Омесват се и се правят на питки колкото длан. Колбасите се обелват и се нарязват на кубчета. Размесват се с едно разбито яйце, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Между две питки се слага от сместа, правят се на големи кюфтета. Овалват се в брашно и яйца, за да се панират и се пържат.
Сервират се горещи, отделно се сервира кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар