понеделник, 28 октомври 2013 г.

Гарнирана питка или пица


  • 200 гр. брашно;
  • 15 гр. мая;
  • 1 чаша прясно мляко;
  • щипка сол;
  • 40 гр. масло.
Тестото се приготвя от горните съставки и се оставя да втасва 1 час. След това се омесва отново и разточва, поставя се в плитка тавичка, като се оставя към краищата ръб. В тавичката тестото престоява още 10 минути за окончателно втасване. Намазва се с разтопен маргарин и отгоре се нареждат продуктите в следната последователност: 
- кръгчета от домати или доматено пюре;
- колбаси;
- подправки (чубрица, джоджен);
- настърган кашкавал (сирене);
- накрая се напръсква с разтопен маргарин.

Други подправки, които могат да се използват за пицата са кетчуп, черен пипер, магданоз.

Пицата се пече 25 - 30 минути в предварително загрята фурна при 200 градуса.
Сервира се топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар