- Червени чушки – 3 кг;
- Моркови – 1 кг;
- Зеле – 2 кг.;
- Карфиол – 1,5 кг.;
- Чесън, дафинов лист, бахар, черен пипер.

По желание може да се сложат и 1,5 кг. зелени домати
и целина – листа или корен.
Марината:
- Вода – 1 л.
- Оцет – 3 ч. чаши
- Захар – 1 ч. чаша
- Сол – 1 кафена чашка
- Олио - 1 ч. чаша (може непълна).
Продуктите за маринатата се слагат в тенджера да
заврят и след това се слагат зеленчуците да се попарват докато си променят
цвета. Нареждат се в тенджера или буркани, като между тях се слагат подправките.
Маринатата може да се използва и само за чушки или
камби или други зеленчуци по отделно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар