неделя, 27 октомври 2013 г.

Парена туршия

  • Червени чушки – 3 кг;
  • Моркови – 1 кг;
  • Зеле – 2 кг.;
  • Карфиол – 1,5 кг.;
  • Чесън, дафинов лист, бахар, черен пипер.

По желание може да се сложат и 1,5 кг. зелени домати и целина – листа или корен.

Марината:

  • Вода – 1 л.
  • Оцет – 3 ч. чаши
  • Захар – 1 ч. чаша
  • Сол – 1 кафена чашка
  • Олио - 1 ч. чаша (може непълна).

Продуктите за маринатата се слагат в тенджера да заврят и след това се слагат зеленчуците да се попарват докато си променят цвета. Нареждат се в тенджера или буркани, като между тях се слагат подправките.

Маринатата може да се използва и само за чушки или камби или други зеленчуци по отделно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар