сряда, 23 октомври 2013 г.

Тас кебап

Продукти:

  • 1060 гр. говеждо месо (може и друго - 1100 гр. телешко, 835 гр. свинско или 1015 гр. овнешко);
  • 100 гр. мас;
  • 150 гр. лук;
  • 25 гр. брашно;
  • 25 гр. доматено пюре;
  • сол;
  • черен пипер;
  • червен пипер;
  • бахар.
Начин на приготвяне: 

Месото се запържва и изважда. В същата мазнина се прави запръжка от лука, доматеното пюре, брашното, червения пипер и се разрежда с малко гореща вода или бульон. След това месото се връща. Подправя се със сол, черен пипер и бахар. Може да се постави цяло парче морков за аромат, което накрая се изважда. 
Ястието се задушава във фурна докато месото омекне напълно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар