Необходими продукти за еклерите:
- 100 гр. олио;
- 200 гр. вода;
- 7 с.л. брашно;
- 4 яйца;
За крема:
- 1 л. прясно мляко;
- 6 с.л. брашно;
- 5 с.л. захар;
- 2 жълтъка;
- 1/2 пакетче масло;
- 2 пакетчета ванилия.
Приготвяне
Олиото и водата завират
заедно. Като заври се слагат 7 с.л. брашно и веднага се сваля и се бърка.
Слагат се 4 яйца и се бърка докато стане гладка смес.
Със супена лъжица се
правят форми и се пекат до златисто-червен цвят. След като изстинат се
разрязват почти до края с нож.
Приготвяне на крема
От млякото се маха 1/4.
От останалото мляко се
взема 1 ч.ч. и се прави каша от 6 с.л. брашно, 5 с.л. захар, 2 жълтъка, маслото
и ванилията.
Останалото мляко се вари
и към него се прибавя така приготвената каша.
След като кремът се
охлади с него се пълнят еклерите и се поръсват с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар