четвъртък, 24 октомври 2013 г.

Еклери

Необходими продукти за еклерите:
  • 100 гр. олио;
  • 200 гр. вода;
  • 7 с.л. брашно;
  • 4 яйца;
За крема: 
  • 1 л. прясно мляко;
  • 6 с.л. брашно;
  • 5 с.л. захар;
  • 2 жълтъка;
  • 1/2 пакетче масло;
  • 2 пакетчета ванилия.
Приготвяне

Олиото и водата завират заедно. Като заври се слагат 7 с.л. брашно и веднага се сваля и се бърка. Слагат се 4 яйца и се бърка докато стане гладка смес.
Със супена лъжица се правят форми и се пекат до златисто-червен цвят. След като изстинат се разрязват почти до края с нож.

Приготвяне на крема
От млякото се маха 1/4.
От останалото мляко се взема 1 ч.ч. и се прави каша от 6 с.л. брашно, 5 с.л. захар, 2 жълтъка, маслото и ванилията.
Останалото мляко се вари и към него се прибавя така приготвената каша.
След като кремът се охлади с него се пълнят еклерите и се поръсват с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар