сряда, 23 октомври 2013 г.

Зимен гювеч

Необходими продукти:

  • 3-4 глави лук;
  • 1 ч.ч. мазнина;
  • 0,750 кг. картофи;
  • сол;
  • червен пипер;
  • черен пипер.
  • 1 буркан/консерва гювеч;
  • 4-5 яйца;
  • 1 и 1/2 ч.ч кисело мляко;
  • магданоз.
Начин на приготвяне:

Изчистеният лук се нарязва на филийки и ги изпържете в мазнината. Прибавят се картофите нарязани също на филийки да се изпържат. Посолете и поръсете с червен пипер.
Изсипете в тавичка буркана/консервата с гювеча и прибавете запържените лук и картофи и 1/2 чаша топла вода. Разбъркайте леко ястието, опитайте го на сол и го опечете във фурната. Разбийте яйцата с млякото и когато гювечът е почти готов го залейте и го запечете отново в силна фурна.
Поднесете го поръсен с черен пипер или със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар