- 3-4 глави лук;
- 1 ч.ч. мазнина;
- 0,750 кг. картофи;
- сол;
- червен пипер;
- черен пипер.
- 1 буркан/консерва гювеч;
- 4-5 яйца;
- 1 и 1/2 ч.ч кисело мляко;
- магданоз.
Начин на приготвяне:
Изчистеният лук се нарязва на филийки и ги изпържете в мазнината. Прибавят се картофите нарязани също на филийки да се изпържат. Посолете и поръсете с червен пипер.
Изсипете в тавичка буркана/консервата с гювеча и прибавете запържените лук и картофи и 1/2 чаша топла вода. Разбъркайте леко ястието, опитайте го на сол и го опечете във фурната. Разбийте яйцата с млякото и когато гювечът е почти готов го залейте и го запечете отново в силна фурна.
Поднесете го поръсен с черен пипер или със ситно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар