- 500 г пилешко филе;
- 2 скилидки чесън;
- 250 гр. гъби;
- 1 кисела краставичка;
- 1/2 ч.ч. сметана;
- ½ малка кофичка заквасена сметана;
- топено сирене;
- краве масло;
- олио;
- черен пипер;
- сол
Нарежете пилешките гърди на парчета. Почистете и нарежете на ситно чесъна и гъбите на филийки. Загрейте в тиган маслото и олиото. Запържете за малко чесъна и добавете гъбите. Щом гъбите започнат да получават кафеникава коричка, добавете пилешкото и го запържете да промени цвета си. Добавете сметаната и топеното сирене. Посолете. Разбъркайте няколко пъти за да се разтопи сиренето. Сервирайте поръсено с черен пипер.