петък, 8 ноември 2013 г.

Баница с майонеза

500 г кори за баница;
5 бр. яйца;
1 и 1/2 ч.ч. газирана вода;
250 г майонеза;
300-350 г сирене;
брашно за овалване;
мазнина - олио или маргарин.

Начин на приготвяне
Вземат се по 3 листа от корите и се намазват с мазнина между тях. Слага се от натрошеното сирене върху най-горния лист и листата се навиват на руло. Нарязва се на парчета с дължина 5-6 см. Така се процедира с останалите кори. Всяко парче се овалва в брашно и се нареждат едно до друго в намазнена тава. Майонезата се разбива с яйцата и газираната вода и с тази смес се заливат парчетата. Тавата се слага в студена фурна и тогава се включва на умерена температура. Готовата баница се напръсква с вода и се покрива с кърпа за няколко минути да се задуши.

Няма коментари:

Публикуване на коментар